Uncategorized @ca

Quan ens quedem embarassades d’un segon o tercer fill, la majoria de dones pensem que no serà possible estimar-lo igual que al primer. Desfer-nos igual amb la seva mirada, amb la seva olor, la mateixa il·lusió en veure’l créixer… Tampoc ens cuidem igual, ja no podem estar hores només sentint les seves puntades de peu i sovint no fem cap activitat, ni preparació al part; i ens sentim culpables amb aquell fill que portem al ventre.

Estem tan bolcades en la criança del primer, que de l’embaràs del segon quasi que no ens recordem.

Però després del part… tot canvia. Ens tornem a enamorar d’aquella olor celestial a nadó i d’aquella mirada plena de puresa. I ara ens sentim culpables per aquell fill gran, al que no podem atendre, que té més rabietes que mai, crida i salta al costat del bebè que dorm i que als nostres ulls s’ha convertit en el mateix “Conan el Bàrbar”.

I és que les dones, per desgràcia i per herència, tenim aquesta tendència, culpabilitzar-nos.

Però els dies passen, les teves hormones s’estabilitzen i és aleshores, quan t’adones que l’amor no s’ha dividit, sinó que s’ha multiplicat i que pots estimar sense límits a dos, a tres… Pots estimar amb la mateixa intensitat, però estimes de la mateixa forma?

Jo estimo als meus tres fills en diferents colors. Mai podré escollir a un abans que a l’altre. La intensitat és la mateixa, els colors, diferents.

A tu Zoe, t’estimo en vermell perquè tu em vas fer mare, perquè la teva força va prendre en flames les meves entranyes i mai tornaré a ser la mateixa; perquè per tu he lluitat espasa en mà i perquè els teus ulls em recorden a la força ardent de les dones.

A tu Pep, t’estimo en groc perquè el nostre amor és alegre i brilla com el sol; perquè cada dia em recordes que la vida és preciosa i divertida.

I a tu Cai, t’estimo en blau perquè ets calma i pausa, perquè ets tebi i suau i perquè, com tercer fill, la meva maternitat és en tu més serena.

I és que, al nostre cor infinit de dona, neixen aquests fils invisibles. Deixa anar la culpa i gaudeix dels colors.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment