Irina

Irina Albanell

Vaig començar la meva pràctica de ioga moguda per la curiositat, n’havia sentit molt a parlar, com era una font inesgotable de beneficis… i volia descobrir-ho per mi mateixa. La primera classe va ser un desconcert total, però el benestar que em va fer sentir em va enganxar des d’aquell moment.

La constància en fer classe em va fer adonar de com el ioga anava molt més enllà de les asanes, fins i tot del pranaiama. Vaig anar explorant més estils, i endinsant-me en la filosofia del ioga. El profunditzar-hi em feia vibrar d’emoció i m’atrapava cada vegada més. Fins que un dia em vaig plantejar, ep, potser t’hi vols dedicar tot el dia, a això?

I així és com vaig fer la primera formació en Vinyassa a Daya Yoga Studio, a Brooklyn. Aquest primer aprenentatge em va fer entendre que havia escollit un camí que mai es podria esgotar, per la seva riquesa i evolució constant.

Volia completar la meva primera fase formativa amb un altre curs, i vaig decidir sortir dels nuclis urbans per a fer-ho, anant a una petita illa de Tailàndia. A la Casa Shambala vaig estudiar el curs de 200hr de Hatha, que va segellar el meu compromís amb el ioga.

M’interessa molt aplicar la pràctica de manera terapèutica per a condicions físiques/ mentals concretes, i per a combinar-ho amb altres matèries (dansa, arts marcials…). M’agrada enfocar les classes de manera hol.lística, amb disciplica i concentració, cercant la força des de l’interior, investigant la diferència que suposa cada micro moviment, sense caure en la rigidesa o en la solemnitat. Que al cap i al afi es tracta de trobar lleugeresa i equilibri!

Com a estudiant, continuo investigant sobre aquesta disciplina en totes les seves vessants, posant-me reptes a nivell físic, aprenent noves formes de prana, practicant la filosofia… Més m’hi endinso, més clar tinc que sempre seré una aprenent de la pràctica, i m’encanta.

Amb aquesta classe buscarem el límit de sensació física des de la tendresa i l’entrega a cada postura, enlloc de fer-ho des de la força o implicant tensió muscular. Una seqüència fluïda obrirà els sentits i el cos, i des d’aquí romandrem en diferents postures durant més estona, per tal de rendir-nos-hi i poder-ne gaudir de tots els beneficis físics, mentals i emocionals. L’aparent quietud del cos emmascara una evolució de la postura constant i sense pressió, que permet endinsar-nos-hi molt més, ajudant a transmetre calma als nostres pensaments i emocions. Aquesta col.laboració genera un equilibri de sensacions que podràs dur amb tu més enllà de les parets de l’estudi, creant eines ben útils per als moments en els que més necessitem serenitat.