Marc Cadena

Extrovertit, alegre, empàtic, i vocacional de l’estar en contacte amb l’ésser humà, esportista, amant de la naturalesa i insaciable viatger.

La meva trajectòria durant aquests gairebé 15 anys com a fisioterapeuta va començar d’una manera molt variada, a causa de la meva passió per la meva professió i les ganes d’aprendre i desenvolupar-me en diferents àmbits dins de la fisioteràpia. Així vaig poder nodrir-me i saber com actuar davant diferents patologies i diferents tipologies de pacient. És per això que vaig seguir amb la meva formació especialitzada en diferents àmbits i tècniques d’abordatge terapèutic. La meva il·lusió i somni des del principi va ser nodrir-me al màxim per a poder arribar a obrir la meva pròpia consulta, i així estar el més preparat possible per a enfrontar-me a diferents patologies i edats de pacients.

Però ràpidament em vaig adonar que poder exercir la meva professió dins del pacient pediàtric era el que més em reconfortava per diferents i múltiples raons. Sense anar més lluny perquè tot ésser humà quan es troba amb un bebè o nen al davant, la primera sensació que li aflora no és una altra que la tendresa, el veure que un ser tan innocent i indefens es troba amb alguna mena de problemàtica de salut. Especialment quan li queda tota la vida per davant. Va ser un estímul i repte en la meva professió a més d’una motivació per a tenir més clar que jo volia dedicar-me als nens, bo, això, i que encara que el temps passi, i sense perdre la serietat i la maduresa , encara queda una part de nen en el meu. El poder ajudar, curar i acompanyar al bebè i nen en edat infantil així com a la  família m’omplia per complet.

Durant una mica més de 4 anys vaig ser a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, desenvolupant fisioteràpia pediàtrica i traumatològica en l’adult. Compaginava el treball hospitalari amb el món  de la fisioteràpia esportiva com apassionat de l’esport, a més de permetre’m viatjar amb els equips en ritme competitiu.

Va passar poc temps fins que vaig tenir la possibilitat de poder emprendre la inauguració de la meva pròpia consulta al costat d’un altre company d’universitat i professió, consulta que avui dia, a part de treballar com a fisioterapeuta, també dirigeixo. A mesura que aquesta va ser madurant vaig decidir deixar l’atenció en fisioteràpia esportiva en ritme competitiu, per a centrar-me més en consulta privada, recuperant així els meus caps de setmana. Els anys i les meves ganes de continuar fent clínica individual dins de l’àmbit privat m’han portat fins a l’actualitat, podent exercir la meva professió en Fisiotek (consulta privada), Espai Gal.la Placidia, i avui també si el precises en Mamayoga.

Fisioteràpia respiratòria pediàtrica

La Fisioteràpia respiratòria infantil és una teràpia efectiva per a totes les patologies derivades del sistema respiratori. És un tractament alternatiu o complementari al farmacològic per a prematurs, bebès o nens/as d’edat infantil.
Les patologies respiratòries són degudes a un dèficit de la musculatura; canvis estacionals (més freqüents a l’hivern i primavera); patògens; deformitats o problemàtica de la columna vertebral; patologies associades; bloqueig del tòrax; tensions intrauterines; parts instrumentalitzats; predisposició genètica.
També estan les patologies respiratòries més conegudes o comunes com podrien ser: refredats; otitis; sinusitis; asma; bronquitis; atelectasia; neumopaties; broncodisplacies; fibrosi quística… per a totes aquestes problemàtiques estaria indicada la fisioteràpia respiratòria pediàtrica.
L’afectació prové d’un excés de mocs durant un període extens de temps. Aquesta afectació pot provenir de vies respiratòries o/i inferiors. El nostre objectiu i tasca és prevenir i facilitar l’evacuació de secrecions, així com facilitar l’expectoració. D’aquesta manera actuem sobre la regió toràcica, dinamitzant el moviment i la trajectòria del moc.

Els beneficis són:

  • Prevenció en les infeccions respiratòries
  • Redueix la medicació
  • L’alimentació torna a la normalitat
  • Millora la saturació d’oxigeno sanguini
  • Millora el somni i es regularitza el descans de l’infant
  • Disminueix la tos
  • Millora o elimina el procés de qualsevol afectació en el sistema respiratori del bebè
  • Millora la permeabilitat de les vies aèries
  • Millora l’estat general del bebè
  • Regularitza el descans de la família