Online al 50% codi: MAMAYOGA50

50% per sempre en línia codi: PORSEMPRE50

Quin és el millor esport per a embarassades? El ioga serà el teu millor aliat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
Esport per a embarassades

Estàs embarassada i et planteges seguir amb la teva activitat física de manera saludable o preparar-te físicament, emocionalment i mentalment per al part, però no tens clar quins esports seran més beneficiosos per a tu o si hi ha alguna cosa que hagis d'evitar. Avui des de Mamayoga veurem quin és el millor esport per a embarassades? 

Puc fer esport estant embarassada?

La resposta és sí. Sí, pots, sí, deus, sí, t'afavorirà en sentits amplis.

Primer cal recordar que una dona embarassada no està malalta. L'embaràs és un estat de salut dins del cicle de vida natural de la dona. Tret que hi hagi alguna patologia afegida que t'ho impedeixi, l'esport per a embarassades et serà de gran ajuda en aquesta etapa vital.

Entenem com esport aquelles activitats físiques que tinguin per finalitat l'expressió o la millora de la condició física, encara que també a nivell personal pot ser que vulguis aconseguir altres èxits o metes. 

Estar activa durant el teu embaràs t'asseurà bé i li farà bé al nadó. Només heu de considerar algunes adaptacions. Durant el primer trimestre evitaràs els esports d'impacte i els que requereixin grans esforços abdominals o mantenir-se en decúbit pron (estirada cap per avall). Al segon trimestre et sentiràs plena d'energia i podràs practicar més intensament adaptant els moviments, postures i esforços al teu nou estat. Finalment, el tercer trimestre requerirà més descansos i activitats que afavoreixin una respiració tranquil·la pel canvi de volum i posició del diafragma.

La pràctica d'esport per a embarassades, o la pràctica de l'activitat física que trieu adaptada a l'embaràs, us aportarà beneficis físics, emocionals i mentals, vegem-ho en detall.

Beneficis de l'esport per a embarassades

Pel que fa a la dona, aquests serien els principals beneficis de la pràctica d'esport per a embarassades:

 • Millora del to físic muscular i articular. 
 • Fa marxada d'una vida activa i saludable.
 • Regula els processos interns de lorganisme. Amb això es redueixen les molèsties digestives (com el restrenyiment), regula la pressió arterial i la respiració.
 • Disminueix el risc de diabetis gestacional.
 • Et prepara per als canvis físics del cos i també t'enforteix físicament i mentalment per al part.
 • T'ajuda a regular els canvis hormonals, donant eixida als excessos de cortisona i augmentant la producció natural d'oxitocina i endorfines.
 • L'activitat regular us ajudarà a estar més present i enfocada, reduint l'estrès i l'ansietat.
 • Et convida a reconèixer el teu cos, els seus moviments i necessitats.
 • La regularitat física durant el dia us aportarà millor descans en les hores de son.

Però a més aquests beneficis es traslladen al nadó, al nadó:

 • En millorar els processos interns del teu organisme, augmenta el flux de nutrients cap a la placenta. 
 • Massatge intern mitjançant una respiració regular i tranquil·la.
 • Moviment i espai per a tu i per al nadó.
 • Menor estrès implica més connexió amb el teu embaràs i amb el nadó, el nadó.

Tipus d'esports per a embarassades

Antigament l'única activitat o esport que recomanaven els metges per a embarassades era caminar, sense més ni més. A poc a poc l'evidència científica ha demostrat que mantenir-se activa durant l'embaràs, a més dels beneficis que hem comentat, suposa una menor probabilitat de complicacions al part (en embarassos de baix risc) i una millor recuperació postpart.

De manera general buscarem un esport dels anomenats de baix impacte ia poder ser on els grups siguin específics per a embarassades o els instructors tinguin la formació adequada per adaptar la pràctica al teu estat. Vegem alguns exemples d'aquests esports ideals per a embarassades:

Activitats a la piscina

Aquí podríem incloure la natació, l'aquagym o el voleibol aquàtic. La flotabilitat serà la teva aliada per mobilitzar-te dins l'aigua i sentir-te lliure i lleugera. És una activitat cardiovascular regular ia més afavoreix la respiració àmplia.

Senderisme

Posades a caminar, ho gaudim, caminades a la natura amb un ritme constant i actiu, molt ben calçades i hidratades i adaptant els recorreguts cada setmana de l'embaràs. Menys és més, és millor gaudir que competir.

Ioga, pilates

Les activitats per a embaràs per excel·lència. Combinen el baix impacte amb altres beneficis a nivell mental i emocional. Tot i això, igual que els altres esports esmentats cal adaptar la pràctica tradicional a l'embaràs per gaudir de tots els seus beneficis.

Ciclisme o bicicleta estàtica

Sí, pots anar amb bici estant embarassada i és un esport altament beneficiós. Només has de conèixer el recorregut per evitar impactes innecessaris, mantenir-te hidratada i preveure parades i descansos quan necessitis. Et mantindrà en forma i enfortirà el teu cos i les teves articulacions. A partir del cinquè mes d'embaràs podeu continuar amb la bicicleta estàtica, on podreu regular millor les pauses i les distàncies.

Ball

Balla i gaudeix! Encara que puguis realitzar qualsevol ball, amb els ritmes llatins els teus malucs ho agrairan, et permetrà alliberar tensions, mobilitzar el teu cos i omplir-te d'hormones del plaer. Cinc o deu minuts al dia són suficients, que no falti a la teva rutina.

Entrenaments

Entrenar la força a l'embaràs és un altre dels esports o activitats beneficiosos que et recomanem. Amb un bon acompanyament t'ajudarà a mantenir-te en forma alhora que enforteixes cos i ment per al part.

El ioga el teu millor aliat

El ioga va molt més enllà que un esport. És una filosofia de vida que combina cos, respiració i ment. Al teu embaràs el ioga et pot ajudar a donar sentit i estabilitat a aquesta nova etapa. 

Com a activitat física, el ioga és adequat a tots els nivells, tant si ja practicaves abans, si no has fet mai res d'esport o també si eres una gran esportista d'impacte i ara busques una altra activitat més centrada en el teu estat.

Alguns dels motius per iniciar-te a la teva pràctica de ioga durant l'embaràs:

 • És un esport de baix impacte apte i adaptable per a totes les condicions i en qualsevol trimestre del teu embaràs.
 • T'ajudarà a prendre consciència respiratòria. Regulant la teva respiració i aportant calma i presència.
 • Enforteix el cos físic de manera agradable i sense sobreesforços.
 • Centra la ment.
 • Treballa l'obertura de malucs, el reconeixement del sòl pelvià i t'ajuda a crear més espai per a tu i per al nadó.
 • Regulador hormonal.

A més, en els grups de ioga per a embarassades crearàs tribu amb altres dones en el mateix estat. 

Així que no em queda sinó convidar-te a provar les nostres classes de ioga prenatal perquè puguis gaudir dels beneficis de l'esport per a embarassades.

Esport per a embarassades
caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?