Samanta Lipquin – Psicòloga

Sóc mamà, psicòloga i psicoterapeuta, especialitzada a acompanyar emocionalment a mares, niñes i famílies. Em vaig llicenciar en psicologia l’any 2007 i després vaig continuar la meva formació com a psicoterapeuta psicoanalítica i com a especialista en intervenció i diagnòstic en atenció precoç (0-6 anys). Durant diversos anys he tingut molt de contacte amb mares, pares i niñes que necessitaven acompanyament i ajuda en moments puntuals de la criança. Sóc també facilitadora de disciplina positiva, i actualment m’estic formant com a psicòloga perinatal.

Arran de la meva maternitat he sentit una revolució interna que ha remogut tots els fonaments de la meva vida, inclòs el professional. He sentit la necessitat d’aprendre més sobre criança respectuosa i conscient, sobre la inclinació, sobre la fusió, sobre les necessitats reals dels bebès i sobre com acompanyar a mares i pares en aquesta aventura tan substancial i meravellosa, de la qual tan poc sabem abans d’embarcar-nos en ella. Acompanyant, cuidant i preservant sempre el vincle mama-bebè, durant l’embaràs i els primers mesos de vida. Des d’aquesta mirada integradora he iniciat els meus nous projectes professionals després de reincorporar-me al món laboral, sent conscient així mateix de tota la prevenció que és possible realitzar des d’aquesta perspectiva.

Acompanyo des de la teoria i l’experiència, però també des del vincle, la cura, el lliurament, l’escolta i l’amor, apreciant aquest moment tan delicat i crucial que és el postpart i la criança. L’arribada d’un bebè és un esdeveniment únic que ens canvia per sempre, una oportunitat per a conèixer-nos millor, per a acceptar-nos com som, sense jutjar-nos, per a créixer i transformar-nos com a dones. Però, com tota transformació, pot presentar nous reptes, que poden requerir d’un acompanyament especialitzat. En general tenim poca informació sobre el puerperi i sobre la reestructuració familiar que té lloc després de l’arribada dels hijes. La meva passió està al servei d’aquesta causa: oferir presència, informació i ajuda per a abordar la nova realitat emocional de les dones, ajudant a sanar, a connectar i a conèixer-nos millor, per a tenir més eines per a gaudir al màxim de la maternitat i la criança.

Vaig descobrir Mamayoga estant embarassada i vaig tenir la gran sort de viure el meu embaràs i el meu postpart envoltada del poder, l’amor i la força de totes les professionals que allí treballen. Em vaig sentir més connectada que mai amb mi mateixa i amb el meu bebè, amb la meva intuïció, i vaig poder viure aquest període tan important en la meva vida sentint-me acompanyada i formant part d’una comunitat de dones que m’apoderaven i feien més petites els meus dubtes i inseguretats. Per a mi és un plaer indescriptible poder formar ara part d’aquest equip, oferint tota la meva il·lusió i la meva experiència per a poder acompanyar a dones que necessitin una mirada més, des de la psicologia relacional, per a poder transitar aquest període d’una manera més enriquidora si cap.

 

Consultes Psicològiques

Contacta’ns per demanar cita