Prova gratis 15 dies de ioga i acompanyament online!

Beneficis de fer ioga amb el teu nadó

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
ioga amb el teu nadó

Un cop passada la quarantena pot ser que et planteges recuperar la teva pràctica habitual o iniciar una activitat que puguis compartir amb el teu nadó, avui des de Mamayoga t'expliquem quins són els principals beneficis de fer ioga amb el teu nadó.

En poques paraules estaríem parlant de cuidar-te, establir un enllaç entre tots dos, reprendre les regnes i fer tribu.

Cuidar-te

Segurament abans de quedar-te embarassada no sabies que existeixen les classes de ioga postpart on mares i nadons comparteixen la pràctica. No es tracta de sessions de ioga per a nadons sinó moments compartits on les mares trobem espai per cuidar-nos sense allunyar-nos del nadó o del nadó.

L'arribada d'un nounat canvia tots els teus ritmes i rutines, fins al punt que de vegades desconnectes dallò que és més necessari per a tu.

Les classes es poden convertir en aquests espais oasis on surts de casa per reunir-te amb altres mares i viure un temps per a tu.

Cuidar-se inclou trobar descans, alliberar tensions físiques, descontracturar el cos, i anar preparant la teva recuperació corporal i fins i tot mental.

fer ioga amb el teu nadó

Crear un enllaç, un altre dels beneficis de fer ioga amb el teu nadó

Com en tota relació que s'inicia, a part de l'enamorament, el nadó i tu encara no us coneixeu. El postpart és el moment de trobar-nos l'un a l'altre. Aquesta connexió no es crea del no-res, així que no passa res per sentir-se desbordada de vegades. Reconeixers requereix temps.

A les classes t'oferim aquest espai compartit on practicar amb el nadó integrant petons i manyagues a les postures, les mans boges i somriures còmplices.

Amb cada dia que passi el vostre enllaç es farà més gran. Us anireu entenent, sabràs quan necessita els teus braços i quan pots practicar mirant-lo als ulls. La teva veu, la teva mirada, les teves carícies faran que se senti segur, encara que t'allunyis uns centímetres d'ell o ella.

Recuperació postpart

La pràctica de ioga enfocada al postpart t'ajuda a la recuperació física que requereixes després del naixement del nadó. Més enllà de la quarantena, durant tot el primer any, el teu cos necessita reactivar-se i recuperar-se independentment de si el part ha estat vaginal o per cesària. Hauràs de prestar especial atenció a la salut del teu sòl pèlvic i la faixa abdominal.

A més, tenir sempre el nadó als braços, les posicions impossibles per alletar o donar bibe, pujar i baixar el nadó a pes, dormir en mode contorsionista o les nits interminables sense dormir. Hi ha mil motius pels quals fer ioga pot ser un salvavides.

Practicar t'ajudarà amb la teva postura, tornaràs al centre emocional, descarregaràs tensions de les espatlles, recuperaràs el teu core i aprendràs com bregar amb alguns dels inconvenients físics del postpart.

No es tracta de fer sessions interminables de ioga, cada minut compte. T'ho dediques a tu, a la teva recuperació.

practicar ioga amb el teu nadó

Practica ioga amb el teu nadó et farà reprendre les regnes

Potser en algun moment del postpart et sentis com si perdessis una mica el domini sobre la teva vida i el teu cos. El nadó és molt demandant i tu l'estimes amb bogeria, però hi ha moments que necessites reprendre el control de les teves sensacions.

Veure que pots realitzar la teva pràctica de ioga i que el nadó hi sigui és fantàstic per a aquesta connexió interna.

Una simple pregunta precedeix moltes de les classes: Com estàs, mare?, com et sents aquí i ara?

"Si tu estàs bé ells estan bé."

Àgata Subirats

És de gran importància que recuperes espais per a l'autocura. Tu ets el seu temple, casa seva, i fins i tot el seu univers i això és fantàstic, però no t'oblidis de tu.

La tribu

Veuràs, practicaràs i et sentiràs acompanyada per altres mares que hauran donat a llum poc abans o després que tu. Les mateixes pors, els mateixos dubtes, altres paraules, un altre cos, un altre nadó. Però de sobte reconeixeràs amb les mirades que totes esteu en el mateix camí, la maternitat. Un camí de corbes emocionals que de vegades pot ser molt solitari.

És per això la importància de la tribu, el grup, el cercle de mares que practicaran amb tu, sentiràs la seva solidaritat els dies de plor desbocat i el seu suport en tot moment. Elles han estat allà abans i tu estaràs allà per a les següents.

Les pràctiques van més enllà dels exercicis que puguis fer, es tracta del que puguis sentir i compartir amb la resta de mares i amb el nadó o la criatura.

Si vols venir a practicar amb la tribu Mamayoga estarem encantades de rebre't a tu i al nadó.

Sílvia Gallego

Autora i editora, professora de ioga prenatal

ioga amb el teu nadó

També et pot interessar

caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?