Online al 50% codi: MAMAYOGA50

Prova 14 DIES GRATIS codi: PINKFRIDAY

Com el ioga pot ajudar les embarassades a sentir-se més fortes i equilibrades

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
ioga embarassades

Estàs embarassada i amb una nova vida en camí, de cop i volta un remolí d'emocions i canvis físics apareixen i potser no els esperaves. Avui des de Mamayoga t'expliquem com el ioga pot ajudar les embarassades a sentir-se més fortes i equilibrades.

Abans de res felicitats pel teu estat. Vegem quins canvis vas experimentant en aquesta bonica etapa de la teva vida.

Canvis físics, mentals i emocionals

Tot i que ens ho venguin com un camí de roses, un embaràs té moments de tot. Les hormones ens provocaran canvis fisiològics però també alts i baixos emocionals. Hi haurà dies en què et sentiràs cansada, altres hiperactiva, potser en moments t'aclaparen els dubtes i aparegui el plor, mentre que altres la felicitat t'obri el camí. Tots aquests estats formen part de tu, del teu embaràs, no n'hi ha un de bo o dolent sinó que és part de la preparació física i emocional del teu cos per a l'arribada del nadó.

Notaràs canvis físics com l'augment de volum abdominal a mesura que l'úter s'engrandeix, els canvis a les mames, la retenció de líquids, el cansament, el canvi de freqüència i el ritme del teu cor, etc. El teu organisme es bolca a nodrir i protegir el nadó, però a més genera un òrgan per a això (la placenta). Necessitaràs energia i vitalitat que serà regulada per les hormones. Aquestes alhora et provocaran algunes molèsties que aniran canviant cada trimestre.

A nivell mental, també et sentiràs diferent ja sigui pels canvis en els ritmes de son i descans, la hiperactivitat seguida dels baixons d'energia, la manca de concentració o de creativitat. La ciència ha observat que hi ha canvis físics tangibles al teu cervell, que té una nova tasca prioritària. Estàs donant vida a un nou ésser. Pensaràs diferent i la teva atenció serà diferent.

El còctel hormonal, unit als canvis d estructura familiar que comporta l arribada d un nadó, deixarà les teves emocions a flor de pell.

La majoria de les embarassades experimenten una, dues o tres d'aquestes muntanyes russes (de canvis físics, mentals i/o emocionals). Mantenir-te activa físicament i afavorir rutines saludables serà clau per transitar tots aquests canvis.

ioga pot ajudar les embarassades

Com la pràctica del ioga pot ajudar les embarassades

El ioga, entre moltes altres coses, pot ajudar les embarassades de les següents formes:

  • Enfortir cos i ment
  • Retrobar el teu equilibri emocional
  • Aprendre a confiar en tu

El ioga és una activitat integradora on ment, respiració i cos es relacionen. El teu cos s'activa, la teva respiració s'acompassa, la teva ment se centra.

Les postures, seqüències i moviments de la pràctica de ioga per a embarassades estan pensades per enfortir el teu cos de manera orgànica. A nivell físic, un millor to us proporcionarà un millor descans i relaxació. A més, l'activitat farà que el teu organisme es reguli, compensant les molèsties i simptomatologia del teu embaràs.

Una pràctica plaent, adequada i diversa, et compensarà hormonalment, ja que produiràs menys cortisol i adrenalina, mentre afavoreixes la generació d'endorfines i oxitocina. Es tracta de realimentar el circuit a favor teu.

Escoltar la teva respiració per poder-la fer servir sempre que ho necessitis com un element de calma i centrament. Ets aquí i ara, respirant, sentint, observant. Davant de les situacions que no puguis canviar la respiració conscient, t'ajudarà a transitar-les millor.

“Tot passa, això també passarà.” – Àgata Subirats

A més, la teva respiració és una eina poderosa per activar la teva força interna. En deixar anar l'aire, ja sigui exhalant per la boca o amb so mitjançant la teva veu, la teva diafragma i tota la teva musculatura es prepara per als esforços. Reconéixeràs les teves capacitats i poder personal que et permetrà afrontar el part de la millor manera possible.

Enfocar-te a la realitat present és un altre dels regals del ioga. Gràcies a això, estaràs més propera als teus sentits, inclosa la teva intuïció de mare. Podràs sentir i intuir el que necessites tu i el nadó. És bonic el moment en què les teves mans a través de la pell arriben a sentir el nadó o la bebè com si ja estigués als teus braços.

Confia en tu, mare. Al teu cos, a la teva saviesa interna.

A Mamayoga comptem amb classes de ioga tant a modalitat presencial a Barcelona, com a modalitat en línia, per ajustar-nos als teus horaris i necessitats. No ho pensis més i gaudeix del procés amb nosaltres.

Sílvia Gallego

Autora i editora, professora de ioga prenatal

ioga embarassades

També et pot interessar

caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?