Prova gratis 15 dies de ioga i acompanyament online!

Ioga postpart: com reprendre la pràctica després de donar a llum

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
ioga postpart o prenatal

Les darreres setmanes abans de l'arribada del nadó vols deixar-ho tot a punt perquè no hi hagi sorpreses (que n'hi haurà….), és per això que sou moltes les que ens pregunteu com i quan podreu tornar a practicar ioga. Des de Mamayoga t'expliquem com reprendre la pràctica després de donar a llum, dins del ioga postpart.

La quarantena

El postpart immediat, les hores i dies que segueixen al naixement del nadó, estaran marcats és l'anomenada quarantena. Durant més o menys 40 dies tindràs sagnats, rampes i canvis físics i hormonals diversos. El teu cos s'està recuperant de la marató de l'embaràs i del part. Faig donat a llum de forma vaginal o per cesària és important que respectis aquest període de recuperació.

El més segur és que en aquest període no et sentis amb energia per a res. L'adaptació a la lactància, les nits en vela, les rialles, els plors. Tot canviarà i la teva energia estarà molt endins i la teva atenció tota cap al nadó.

Aquests dies pots fer servir les respiracions, meditacions o cant de mantres que hagis après durant el ioga prenatal, per dedicar-te uns minuts a tu, al teu compte. També fer estiraments suaus i anar prenent consciència de com el teu cos es va adaptant al seu nou estat.

A més, pots començar a atendre els grups d'acompanyament en línia des de la tranquil·litat de casa teva i sense deixar el nadó, la nadó. Compartir amb altres mares, sentir el refugi i el suport de la tribu us ajudaran a transitar els moments més densos de l'inici de la maternitat.

La quarantena és la marca de temps sobre la qual et pots guiar per començar amb les classes de ioga postpart més completes. La cesària a més, en tractar-se d'una operació més gran del cos, requerirà una mica més d'aquests 40 dies, el període de recuperació i sanació serà sobre els dos mesos.

ioga postpart

L'inici de la pràctica

Hi ha un nouvingut a la família, us esteu coneixent i en tota relació hi haurà alts i baixos. Algunes us entendreu al minut, encara que hi hagi vegades que us sentireu sobrepassada. No et piquis a buscar la perfecció, adapta't al canvi de vida en tots els aspectes que tens al davant. Cada nadó és un món, aprendre a escoltar i estimar en ser que tens entre els teus braços.

Passada la quarantena ja et sentiràs amb ànims i forces per començar amb la teva pràctica. Es tracta d´un progrés d´escolta cap al teu cos i adaptació a les teves necessitats i les de la criatura.

Començar amb la teva pràctica de ioga, trobar un temps a la setmana que sigui per a tu, serà una fita important per a la teva salut i cura. Hi haurà dies que podràs practicar 5 minuts, 20 més, 1 hora més. El temps no és l'objectiu, ho és la constància i recordar-te que ets la protagonista d'aquesta història.

Si tu estàs bé ells estaran bé” – Àgata Subirats

Ioga postpart, ioga amb nadó

El nadó, el nadó trobarà en tu el refugi, la seguretat, l'olor i el so coneguts. T'ha estat sentint tot l'embaràs i ets tan part del món com la mateixa criatura. En realitat, no distingeix entre tu i ell o ella. Això farà que no us vulgueu enlairar l'un de l'altre.

Per aquest motiu el ioga postpart és un ioga compartit amb el nadó, la nadó. Tu fas ioga amb l'avantatge que no hi ha cap separació.

Es tracta d'una pràctica adaptada al teu moment vital compartida amb altres mares al teu mateix estat. Exercicis adequats i acompanyament en tot moment. Hi ha pauses, hi ha rialles, hi ha moments fer la teta i també miraculosos silencis en què et trobes a tu mateixa.

dones practicant ioga després del part

No t'oblidis de tu

No t'oblidis de tu, no és broma no, no t'oblidis de tu. El nadó, el nadó serà molt demandant els primers mesos i anys de la seva vida. I encara que l'instint de cura, protecció i sustentació s'hagi despertat en tu, hi ha un altre SER al qual has de prestar les mateixes cures i atenció. Sí, es tracta de tu, no t'oblidis de tu.

Dedica't un temps cada dia a asseure't en silenci ni que sigui 2 minuts a preguntar-te: Com estàs? Com et sents? Un temps i un espai dedicat a escoltar-te i veure quines necessitats requereixen resposta, encara que no puguis solucionar res, escoltar-te és el primer pas per comprendre el teu estat i com t'afecten les situacions.

Demana ajuda quan ho necessitis, no et converteixis en una Superwoman sobrepassada per les circumstàncies. Estima't, escolta't, comparteix i deixa't sostenir per la teva tribu quan ho requereixis.

Una manera de començar a cuidar-te és iniciar les teves pràctiques de ioga. La regularitat, tornar a una activitat coneguda, reconèixer el teu cos i la teva ment en aquest moment. Comença de mica en mica, però comença, la teva ànima t'ho agrairà.

Ioga postpart: La recuperació física

A més el ioga postpart serà una bona eina per a la recuperació física del teu cos i del teu sòl pèlvic. Aquest últim requerirà cures i atenció després dels nou mesos d'embaràs amb el canvi de pes i col·locació del teu pelvis, més el part amb les possibles bogeries i els pujos descontrolats.

Recorda't dels tres coses que no haurien de succeir i que són motius per anar a una bona revisió de sòl pèlvic després del part:

  • No hi hauria dhaver pèrdues d'orina.
  • No hi hauria d'haver dolor a la penetració quan reprenguis les teves relacions sexuals.
  • No hi hauria d'haver pets vaginals (aquest aire a la teva vagina que surt en forma de ventositat en fer certes postures o moviments).

Si et passa alguna de les tres o les tres, t'aconsellem una bona revisió de sòl pèlvic amb exercicis que s'adaptin a la teva necessitat. Això afegit a les classes postpart millorarà la teva qualitat de vida no sols ara sinó també en el futur.

La recuperació física es donarà sense que te n'adonis. No et piquis a fer abdominals. L'important és que en aquesta nova situació vital en què et cuides. Cada minut compte, cada respiració que et dediquis a tu, i no et preocupis per aquelles classes que no has fet res i el nadó s'ha passat tota la classe a la teta o amb plor desesperat, en vindran altres de millors, cada dia és una nova aventura en el teu camí a la maternitat.

Des de Mamayoga estarem encantades d'acompanyar-te a reprendre la teva pràctica després del naixement del nadó.

Sílvia Gallego

Autora i editora, professora de ioga prenatal

ioga postpart o prenatal
caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?