EmbaràsParellas

A MAMAYOGA treballem per i per a les mares, aquells éssers que no podrien ser més generosos. Que cedeixen el seu cos a una vida que vol venir a aquest món per mitjà d’elles, adaptant així el seu cos, les seves emocions, el seu dia a dia. I després de parir, cuiden al seu cadell amb un altruisme sense límits, capaces de vèncer qualsevol obstacle, treuen una força, coratge i serenitat que ni el mateix Dalai Lama.

Però què passa amb el company d’aquesta recentment convertida “Dalai Lama”? Què passa amb el paper del pare, de l’home?

Hi ha blocs, grups de Facebook, grups de criança, de lactància, etc., etc., perquè les mares es trobin, es nodreixin i es donin suport. Ara bé, amb l’home és una altra cosa.

Ells a l’embaràs, veuen com la dona que coneixien comença a viure un autèntic huracà d’emocions, en el qual es pot plorar-riure, riure-plorar, tot junt al mateix temps. Una dona que de cop pot sentir la necessitat de fer grans canvis a la seva vida (canviar de casa, d’hàbits de vida o de treball, més tard al postpart) i que necessita el suport del seu company.

Doncs si, homes de la sala, és moment de seguir a aquesta recentment il·luminada dona, i dir-li: -Si, la meva Dalai, jo et segueixo on vulguis. Pot semblar desgavellat, però homes, us prometo que no us penedireu de seguir-li on sigui. La teva dona es troba en un estat de connexió, amb ella mateixa, amb la vida i amb les vostres necessitats com a família, com mai ho experimentarà, així que, fes-li cas 😉

Altres consells per a vosaltres durant l’embaràs:

FES-LI RIURE. Si, fes-li riure molt, rieu molt, rieu junts. No només pel simple goig d’un bon atac de riure, sinó perquè té la seva conseqüència hormonal.

El riure és el que més endorfines fa segregar (el segon seria ballar i el tercer, cantar), i les altes dosis d’endorfines, hormona de la felicitat, durant l’embaràs, crea receptors per a les endorfines durant el part. Així que si vols que la teva dona tingui un bon part, que rigui molt.

FES-LI MASSATGES. Els massatges fan que s’alliberi una gran quantitat d’oxitocina, hormona de l’amor, i també indispensable per a tenir un bon part. Així que localitza on té la teva dona el sacre i fes-li massatges, cada dia.

El massatge et pot ajudar també a connectar amb el nadó, sense esperar els seus moviments, només tocant l’úter de la teva dona, els seus límits, la seva tonicitat, i sentint la nova vida que s’està gestant allà dins. Pots posar la mà a la panxa de la teva dona, i fer-li saber al teu fill que ets, que l’esperes, que el sents. I sense expectatives, gaudir l’un de l’altre.

I quin és el teu paper durant el part? Estàs acompanyant a Dalai Lama feta una autèntica lleona, així que atent!

Es tracta de què estiguis allà per i per a ella, sense parlar-li. Si li parles, actives el seu neocòrtex i això podria fer que el part s’estanqui. Ella necessita fer el seu viatge, que serà més o menys llarg o costós, fins a convertir-se en lleona, gata, guineu, vaca… per això, has de ser el seu protector del silenci, la intimitat, i el respecte. Has de ser el protector d’aquest procés sagrat. Anima-la si notes que en moments dubta, estigues present quant et busqui amb les seves mans o la seva mirada i no t’ho prenguis a personal, si en el seu procés, ha de deixar-te enrere i no vol ni que la toquis.

I després? Després… el postpart. Hauria de ser una lluna de mel, plena de silenci, pit, llet, intimitat…

I la teva tasca? El seu guardà. Has d’ocupar-te de les feines de la casa, de què hi hagi menjar nutritiu fet i de gestionar les visites. Gairebé res, oi?

Doncs ets fonamental perquè la teva dona estigui tranquil·la, confiada i sostinguda per a cuidar al nadó. Pot ser que ella se senti aclaparada, tingui les emocions a flor de pell, inclòs passi mals moments. No t’ho prenguis com a personal, recorda-li que és preciosa, el bé que ho està fent i el bé que ho va fer durant el part (inclòs si ella no està satisfeta).

Ella no es podrà ocupar de les tasques domèstiques, i no haurà de fer-ho. La seva energia s’ha de centrar en la cura del nadó, fer totes les migdiades que necessiti i descansar. De tu dependrà la compra, preparar el menjar, les rentadores, etc.

I arribem al punt de les visites. Pràcticament totes les visites molesten i no estem en situació de quedar bé. Les primeres hores, inclòs els primers dies, són per a gaudir en la intimitat. Res de sogres amb colònia que volen agafar al nadó! Si, és políticament incorrecte dir això, però no tinc cap intenció de ser correcta, sinó de donar-te pistes.

Visites que la mare tingui ganes de veure, curtes (10, 20 minuts), sense colònia, disposades a ajudar portant menjar o portant als germans grans al parc, sense colònia i sense demandes d’agafar al nadó. Papa, si veus que no és així, defensa a la teva dona i a la teva cria; ella no tindrà energies per fer-ho i t’ho agrairà infinitament.

I què passa en tot aquest procés amb el sexe? Doncs hi ha dones que durant l’embaràs senten moltes ganes de fer l’amor, i altres que no, ja que pot ser una energia massa forta i pot provocar contraccions uterines, que són bones, però podrien incomodar a la dona. El sexe durant l’embaràs hauria de ser suau, amb cura i al ritme que la dona desitgi.

Igual que al postpart. La majoria de dones que acaben de parir i  estan donant el pit no tenen ganes de fer l’amor. La seva part sexual està ubicada ara als pits, que donen llet quasi 24h. A més, depèn el part que hagi tingut, necessitarà temps perquè els seus genitals tornin a sentir plaer. Així que no tinguis pressa, no la pressionis i fes-li molts mims sense voler acabar tenint sexe amb penetració. Si durant el procés et sents massa carregat, pots fer exercici físic, que t’ajudarà a desbloquejar tota aquesta energia acumulada. I us dic un secret: el que més “posa” a una puèrpera, és la vostra dolçor, mims i cuidats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment