Online al 50% codi: MAMAYOGA50

50% per sempre en línia codi: PORSEMPRE50

Ioga per a mares i bebès: Quan reprendre l'activitat física amb el teu nadó?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
El ioga per a mares i nadons és una manera de connectar amb el teu nadó

A les últimes setmanes del teu embaràs necessites posar ordre i temps a tot el que passarà després del naixement del nadó. Una de les coses que hauràs de tenir en compte és quan pots tornar a les teves rutines i pràctiques com el ioga per a mares i nadons. Avui des de Mamayoga t'expliquem quan reprendre l'activitat física amb el nounat.

La quarantena 

A qualsevol tipus de part, ja sigui vaginal, per cesària programada o d'emergència, instrumentat o natural; hi ha un període mínim de recuperació de quaranta dies, la quarantena. Aquest període, també anomenat puerperi, són aproximadament sis setmanes després del part i és el període de temps mínim que necessitarà el teu cos per, de mica en mica, anar-se recuperant i que tant musculatura, teixits, hormones, etcètera; restabliran la seva funció i el seu estat d'abans de l'embaràs. 

A més, els parts on hi hagi hagut complicacions físiques o emocionals tindran els seus propis temps i necessitat de seguiment per comares i físies especialitzades.  

Pots iniciar el ioga per a mares i bebès després de la quarantena o després dels nou mesos de vida del nadó

Així, la quarantena és una bona marca temporal perquè et situïs. Abans, el teu cos estarà en recuperació de la bogeria del part. Si el teu part ha estat per cesària necessitareu una mica més de temps per a certes postures o moviments, ja que la cicatriu i les seves conseqüències internes tenen una recuperació més lenta. En aquest cas et recomanem esperar fins als dos mesos per iniciar-te al ioga per a mares i nadons.  

A partir d'aquesta data ja podreu anar sense presses recuperant l'activitat física de forma tranquil·la i amb els teus propis temps. Tot i això, algunes mares necessiten avançar aquest moment per poder dedicar temps al seu autocura. Escolta't i decideix. 

Pren-te el teu temps per reprendre l'activitat 

No forcis res, observa com et sents. Menys, és més. L'escolta amable serà la teva gran aliada. T'invito que no ho deixis passar, reprendre l'activitat física t'ajudarà en la recuperació postpart tant físicament, mentalment com emocionalment. A més, si aprofites les classes amb el teu nadó podràs encaixar-ho molt millor a les teves noves rutines. 

Molts cops pensem que fer una sessió d'hora i mitja, una o dues vegades per setmana, és el millor per al nostre cos. Però en realitat, tenir una rutina de 10/20 minuts, això sí, que sigui diària, és molt més beneficiós per al teu organisme. Al postpart et diria fins i tot d'objectius més petits, cada dia fer alguna cosa, encara que sigui 5 minuts perquè el teu cos s'activi i relaxi a parts iguals. 

Si comences al teu temps i sense presses, aviat podràs anar avançant i, sense adonar-te'n, ja estàs fent classes més llargues.  

L'experiència de la maternitat és una cosa única, però el teu cos necessitarà mobilitzar-se i recuperar-ne la fortalesa. Si t'has mantingut activa durant el teu embaràs, amb les classes de ioga prenatal o altres activitats, la teva recuperació muscular serà més ràpida i en poc temps veuràs els efectes a les teves sensacions.  

Incorpora el nadó a la teva activitat física 

Encara que ens diguin que després de 40 dies el teu cos estarà a punt a nivell físic, a nivell emocional no et podràs separar del nadó. Es podria dir que, durant els nou primers mesos de vida del nadó, sereu gairebé inseparables. És per això que et recomanem reprendre la teva activitat física conjuntament amb el nadó, el nadó, o nounat.  

No es tracta que els nadons facin exercicis, activitats o ioga, sinó que tu puguis anar activant, recuperant i reprenent la teva vida sense allunyar-te del nadó. Així no haureu de viure la separació tan aviat. A més, el nadó, la nadó, aprendrà que pots ser-hi present i amb la teva atenció posada en ell, encara que estiguis fent altres coses.  

No totes les classes de ioga per a mares i nadons seran iguals

Al ioga per a mares i nadons trobaràs un espai on les mares compartim activitat, xerrades, sospirs, plors, molta teta i biberó. Tot pensat perquè tu marques els temps. Algunes classes fluiran i altres practicaràs 5 minuts i la resta tenir el nadó als braços. Tot està bé.  

Reprendre l'activitat és cuidar-te 

En resum, no hi ha un temps màgic o preestablert. Ni prohibicions ni obligacions. El postpart és un temps de bogeria, per les teves hormones de baixada, per la lactància, per trobar-vos a l'altra banda de la pell, aprendre a conèixer i estimar algú que no coneixies. Emocionalment, a més, es despertaran records de la teva pròpia infància, canvis a l'estructura familiar, qui és ara la mare, qui pren les decisions, qui porta les regnes. Necessitaràs cuidar-te

Així que és important que no t'oblidis de tu. Cuida't, mare, iniciant l'activitat física començaràs a sentir-te millor. El teu cos t'ho agrairà, les teves rutines de son i alimentació també. Sí, et despertaràs mil vegades i menjaràs entre teta i teta o en les preuades migdiades, però és important que vagis incorporant una mica de rutina, encara que ja suposaràs que no tindrà res a veure amb el que feies abans de ser mare. 

Si t'hi ve de gust reprendre la teva activitat física amb nosaltres, et convidem a que proves les nostres classes postpart de ioga per a mares i nadons, on entre totes fem tribu, ens escoltem, practiquem i compartim el camí de la maternitat. 

El ioga per a mares i nadons és una manera de connectar amb el teu nadó
caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?