Prova gratis 15 dies de ioga i acompanyament online!

La importància de la comunitat a la criança: grups d'acompanyament per a mares

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
grups d'acompanyament durant la criança

Diuen que “Quan neix un nadó també neix una mare”, i com tot començament pot ser que et sentis una mica perduda o sense recursos. Avui des de Mamayoga t'expliquem la importància de la comunitat durant la criança i et presentem els grups dacompanyament per a mares.

La comunitat

La criança acompanyada o en comunitat és un dels millors recursos que pot tenir una mare. No estem parlant de cap tendència sortida de l'hippisme dels seixanta, sinó de la capacitat que tenim les dones de teixir xarxes de suport mutu entre nosaltres.

Com que és mare el teu entorn canviarà. El més immediat, la teva parella i el nou nucli familiar giraran al voltant del nouvingut. Pot ser que apareguin petites friccions amb la resta de la teva família i familiars, ja sigui perquè es bolquen massa al nadó i tu necessites més espais de silenci i desaparèixer, o perquè no comprenen la teva manera de portar la maternitat.

A més experimentaràs canvis als teus grups socials, ja que la societat no és molt “mares-friendly” ni tampoc “nens-friendly”. Sembla com si al contrari, que la teva maternitat real, amb tot el que hi passa, fos alguna cosa a amagar. Ningú vol que li expliquis si et fa mal la cicatriu de la cesaria o si t'has passat tot el matí plorant perquè no has pogut anar al bany sense que el nadó plorés a mars. La societat vol el teu somriure perfecte, que diguis que és tot meravellós ia poder ser agafar el teu nadó als braços una estona.

Aquesta cerca o exigència de la perfecció no és real i t'allunya de la teva maternitat.

Així que aquells suports amb què comptaves per explicar-ho tot, amics, familiars, familiars se situaran de manera diferent en aquesta nova configuració familiar i potser no tens ningú amb qui parlar de mare a mare.

grups d'acompanyament per a mares

Criar en solitud

Amb tot això, una de les emocions per les quals es transita en ser mare és un sentiment de soledat. Si està sola amb la teva criatura infinitat de temps. Encara que la teva parella hi sigui i tinguis el seu suport, igual que el de la teva família i entorn proper, tu et sents sola. Pots sentir com el pes de la maternitat cau a les espatlles i fins i tot certa incomprensió dels altres.

El plor, els dubtes, les nits en vela fan que potser et sentis una mica aclaparada.

Sola per dins però això sí molt envoltada, ja que potser comences a rebre de tot el món una sèrie de “consells no sol·licitats” de com maternar per tu. Que si el bebè o la bebè menja molt o poc, que si no el tinguis tant als braços que ho estàs malcriant, que si millor donar-li el bibe. Mil i un consells per trucar-los amablement que et bombardegen dia sí i dia també. Mai no són mal intencionats, però fan que et preguntes i que no confiïs en les teves decisions. 

Necessites que t'escoltin sense jutjar i compartir amb dones que estiguin passant per experiències semblants en aquest moment.

Els grups d'acompanyament per a mares

Els grups d'acompanyament o criança són espais on les mares ens acompanyem per parlar de tot allò que fa a la maternitat. Compartim experiències, consells i suport. Encara que els enfocam a la criança, et serviran tant a l'embaràs com al postpart.

Als grups, creem un espai acollidor on poder parlar de qualsevol tema sense por de ser jutjada i sense amagar-te. Es tracten totes les qüestions sense embuts ni tabús. T'adonaràs que no ets l'única que està passant per situacions noves, rares o incòmodes. Manca d'intimitat amb la parella, dificultats en la lactància, el somni i els ritmes, com protegir els nostres nadons, per esmentar alguns dels temes de què parlem.

Cada dona aporta ja sigui la seva experiència, les paraules de suport o el somriure. Totes estem al mateix vaixell.

Que la travessia emocional de l'embaràs, el postpart i la maternitat no t'aclapari. En els grups de criança es dóna el moment per parlar de com et sents. Expressar-ho en companyia de dones que també maternen t'ajudarà, podràs compartir-ho, sentir-te recolzada i donar la teva opinió sense judici.

A més et sentiràs acompanyada professionals perquè puguis resoldre dubtes més tècnics. A Mamayoga comptem amb el suport d'assessores de lactància, doules, especialistes en son infantil, fisioterapeutes de sòl pèlvic, etc que vénen als grups de criança a Barcelona per tractar temes específics.

Els grups de criança són una eina valuosíssima per connectar amb altres mares, teixir noves xarxes, compartir experiències i recolzar-nos les unes a les altres en aquest viatge de la maternitat.

Sílvia Gallego

Autora i editora, professora de ioga prenatal

grups d'acompanyament durant la criança
caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?