Prova 15 dies gratis de ioga i acompanyament online!

Ioga i lactància: Postures per millorar la comoditat i l'enllaç amb el teu nadó 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Instagram
Practicar ioga durant la lactància no només millora la teva salut física, sinó que també promou la relaxació i redueix l'estrès

Felicitats, per fi has pogut establir la lactància amb el nadó, la nadó. Si comences a tenir mal d'esquena, cansament i contractures diverses potser és que no t'estàs atenent tant com hauries de fer. Avui des de Mamayoga et mostrem postures de ioga durant la lactància per millorar la comoditat i el enllaç amb el teu nadó

La lactància com a etapa a la teva vida i la vida del nadó 

La lactància és una bella etapa que pot durar uns quants anys. Tant si es tracta de lactància materna, lactància de fórmula o mixta és un moment de connexió i enllaç entre la mare i el nadó, el nadó. La lactància materna, a més, és considerada la millor alimentació per als nadons per l'OMS els primers mesos de vida. 

Si has decidit optar per la lactància materna i t'està resultant difícil per problemes d'unió, dentició, fre, dolor, etcètera; t'aconsellem que visitis una assessora de lactància que et pugui ajudar i aconsellar per alleujar el dolor i poder seguir amb la lactància fins que tu ho desitgis. 

Descobreix els beneficis del ioga per a la lactància

Però a banda d'aquestes dificultats, el període de lactància per a una mare és exigent físicament i mentalment. Ja no només pel fet de lactar, sinó també per l'atenció focalitzada al nadó i les seves necessitats, sense parlar de si hi ha altres fills a la família.  

Encara que moltes vegades apareguin el cansament, el mal d'esquena, la incomoditat als braços, les contractures, la manca de respiració, no ho normalitzem. Posa't la vida més fàcil mare, si tu estàs bé, ells estaran bé. 

Com el ioga i les seves postures us poden ajudar a millorar la comoditat? 

T'hem parlat moltes vegades dels beneficis del ioga, tant per al embaràs, el part, com el postpart. Així que ja només ens queda animar-te a seguir amb el ioga en el període de lactància. T'ajudarà físicament a retrobar-te, dedicar-te temps per a tu, respirar millor i tenir una bona postura. A nivell mental et focalitzarà en el present, et calmarà i serà una petita llum al camí de tornada cap a tu mateixa.  

A més, podràs fer-ho amb el nadó als braços o molt a prop teu. Això afavorirà que aneu creant aquest enllaç natural que existeix entre tots dos. No cal que hi hagi separació, fins i tot veuràs que hi ha postures, respiracions i meditacions de ioga que es poden fer mentre estàs donant de mamar.  

Si vas començar a fer ioga durant l'embaràs no és el moment de deixar-ho ara. Cinc, deu minuts, els que tinguis, roba temps alhora per a tu, per seguir cuidant-te i donar-te un espai per a tu en aquesta nova realitat de la teva maternitat. 

Durant la lactància les postures impossibles, els llocs incòmodes, la demanda en tot moment, és comprensible que perdis una mica la correcció postural i amb això comencen noves molèsties. Evita-les posant el ioga a la teva rutina. 

Postures de ioga durant la lactància 

Algunes d'aquestes postures són petits moviments i exercicis que pots fer mentre dónes el pit, altres són postures de compensació que et serviran de gran alleugeriment en els moments en què puguis posar-te a practicar. Recorda que 5 minuts que et dediquis plenament són suficients! 

Hi ha algunes postures per fer ioga durant la lactància

Estirament lateral amb nadó 

Aquesta postura la pots fer tant donant de mamar el nadó com sense ell o ella a sobre.  

Asseguda amb les cames creuades, allarga la columna cap amunt i sent que les teves cames i natges s'arrelen cap a la terra. Pren consciència d'aquest moment on pots començar a escoltar el teu cos i les seues sensacions. Respira, ets aquí i ara respirant. Aire que entra, aire que surt. 

Estira el braç cap a terra amb el palmell de la mà cap al teu cos, el que tinguis lliure si estàs amb el nadó, el nadó, o si no, comença pel costat esquerre. Al inhalar trenca el braç cap a fora, girant el palmell cap a fora perquè giri l'espatlla i s'obri el pit sense esforç. En exhalar torna a la posició inicial. Repeteix diverses vegades. 

A la següent inhalació puja el braç cap al sostre rotant per fora i, en exhalar, inclina't de costat cap a la dreta. En inhalar torna el braç al sostre i en exhalar t'inclines. Repeteix de 6 a 8 vegades més.  

Quan puguis, canvia de braç. Si no és possible, repeteix sense aixecar el braç. Només la rotació de l'espatlla i després la inclinació lateral cap al costat contrari.  

Torsió suau d'esquena 

Una altra postura de ioga per a la lactància que pots fer tant a l'hora d'estar alletant, com a la teva rutina diària.  

Amb les cames creuades o si vols una mica més d'intensitat, amb les cames estirades cap endavant i el genoll del costat on hi ha el nadó mamant, flexionada amb el peu a terra, o l'esquerra si en aquest moment no tens el nadó, el nadó damunt teu. Recolza la mà contrària, que tindràs lliure, en aquest genoll (o el genoll esquerre si optes per l'opció de cames creuades).  

En inhalar, eleva la teva columna cap amunt i sense perdre la connexió de les teves natges a terra, vés girant cap al costat del genoll. Mira cap enrere per sobre de l'espatlla o inclina la barbeta cap al nadó, la nadó i li dirigeixes la teva mirada amorosa, sense despenjar el cap per sentir el gir i l'estirament al coll. Mantingues la postura respirant tranquil·lament al melic, sentint que el teu cos segueix allargant-se cap a terra i cap al cel i la teva respiració fa massatges a les vísceres per dins. 

Quan puguis, canvia de banda. Si no vols o no pots canviar el nadó de costat, fes el gir cap a l'altre costat i en comptes de recolzar la mà contrària al genoll que no has fet, si aquesta mà està ocupada amb el nadó, recolza la mà del genoll flexionat a terra a l'esquena darrere teu, per fer columna amb la teva columna.  

Postura del peix 

Aquesta postura de ioga és una de les grans compensatòries de les males posicions de la columna, així que en el període de lactància és ideal per obrir el pit i la respiració. És difícil o gairebé impossible fer-la amb el nadó al pit, però pots tenir-lo molt a prop teu i tocar-lo amb les mans. 

Es tracta de fer un arc amb la teva columna a terra, per això busca un parell de coixins del sofà o unes mantes doblegades i les poses a terra. Et tombaràs a sobre, amb els coixins recolzats a la teva esquena, entre la línia del sostenidor i el teu cap, de manera que sentis que el pit s'obre cap amunt, però el coll i les lumbars queden protegits. Si tinguessis molta molèstia lumbar, deixa les cames flexionades amb els genolls recolzats l'una contra l'altra. Mantingues uns minuts

Hi ha postures que pots fer mentre alletes el teu nadó

Respiració per buidar 

Finalment, et recomanem aquesta respiració de ioga per buidar pensaments, cansament, pesadesa, que igualment podràs realitzar durant la lactància en si, com en un altre moment.  

Asseguda de cames creuades, ajudant-te de coixins o suports, si cal, perquè tots dos estigueu còmodes. Comença tancant els ulls i escoltant la teva respiració ara. Hi ha aire entrant i sortint de tu. Descriu a la teva ment com és la sensació d'aquest aire, la temperatura, el moviment, la fluïdesa, el pessigolleig. A la següent inhalació, inhala profund pel nas per omplir tot el teu cos. En exhalar, fes-ho tan lent com puguis, de manera tranquil·la, perquè l'aire vagi buidant-te per dins.  

Repeteix buidant l'aire cada cop més lent, perquè s'endugui els pensaments, el cansament, la incomoditat i et deixi buida per a la següent inhalació. 

Espero que aquestes postures de ioga que es poden realitzar durant la lactància t'ajudin a compensar les molèsties, a guanyar en comoditat i anar creant aquest bell vincle amb el teu nadó, el nadó. Ja només em queda convidar-te a formar part de la tribu Mamayoga

Practicar ioga durant la lactància no només millora la teva salut física, sinó que també promou la relaxació i redueix l'estrès
caCA

Ens fa molta pena veure't deixar la tribu... Gràcies per haver compartit aquest viatge amb nosaltres!

En fer clic al següent botó accediràs a la teva secció de subscripcions on veuràs una taula amb informació sobre la teva subscripció.

Per cancel·lar, fes clic al botó «Veure» a la dreta de la taula i després, a l'opció «Cancel·lar».

I si passes a la quota d'acompanyament?

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

Si cancel·les, perdràs el teu accés a tots els nostres serveis, però fa molt de temps que estem juntes i volem seguir al teu costat amb la nostra quota d'acompanyament, exclusiva per a alumnes.

Seguirem al teu costat per 24,90€/mes

×

Fes clic en un dels nostres membres per parlar per WhatsApp o contacta amb nosaltres.

× T'ajudem?